maandag 24 maart 2014

School uit Waardamme is laureaat 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs

vrijdag 21 februari 2014 om 18u13

Waardamme - Aan de vooravond van de Vlaamse Week tegen Pesten reikte vzw Tumult de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs uit.


© Foto PH

Uit 24 genomineerde scholen werden vijf scholen aangeduid die naast hun subsidie van 125 euro nog eens 500 euro extra in ontvangst mogen nemen. De Waardamse school VBS De Sprong is daar één van. De hoofdwinnaar uit Sint-Amands mocht zelfs 2500 euro naar school meenemen.

‘Talentenarchipel’ toont leerlingen van hun strafste kant


“Natuurlijk is het een hele eer dat we de enige West-Vlaamse school zijn die als laureaat uit de bus komt”, vertelt directeur Andy Vermeulen. “Waarschijnlijk keek de jury op naar de bevordering van het leefklimaat die we als belangrijkste schakel zien in ons beleid. We doen er alles aan opdat iedereen zich goed voelen op school. Sinds dit schooljaar werken we met de ‘Talentenarchipel’ die via een toonmoment de talenten van de kinderen in de kijker zet. Dat vergroot hun zelfvertrouwen. Pestproblemen kunnen op drie manieren gemeld worden: rechtstreeks aan de leerkracht of de groene leerkracht, via een briefje in een ‘pestbus’ of via mail naar een specifiek mailadres. Alles kan discreet zonder dat medeleerlingen dat hoeven te weten. We hebben ook een stappenplan om het pestprobleem dan ook daadwerkelijk aan te pakken.”
(PH)


De werkgroep van de ouderraad kreeg de kans om mee te werken aan het ganse project. Daarom werden we, samen met onze kinderen, uitgenodigd om naar de prijsuitreiking te gaan in VBS De Kameleon. Het was een fijne en leerrijke dag! Opvallend was dat het beleid van onze school heel veel gelijkt op het beleid van de winnaar. De jury wist ons dan ook te vertellen dat het heel moeilijk was om een winnaar te kiezen.


De dag werd afgesloten met de Move tegen pesten die samen met Niels Destadsbader werd gezongen en gedanst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten