maandag 14 oktober 2013

Nieuwe voorbereidingen voor Halloween

Ligt je Halloweenkostuum al klaar voor de Halloweentocht?  Hoezo, je hebt er nog geen?  Zelf een Halloweenkostuum maken is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Bij Halloween draait het om griezelig doen.  Met zwarte kledij en zwarte make-up  kan je al van start gaan.  Ook met een zwarte hoed, een lange grijze pruik, gel of namaakbloed (ketchup bijvoorbeeld) kan je al snel een eng kostuum in elkaar flansen.

Wist je trouwens waarom mensen zich zijn gaan verkleden met Halloween? Vroeger dacht men dat geesten op deze dag naar aarde kwamen om bezit te nemen van een menselijk lichaam. De levenden wilden dit natuurlijk vermijden door maskers op te zetten en zich te verkleden. Dit deed men om niet herkend te worden. Zo kon je ook niet zien wie er nu echt een geest was en wie niet! De geesten spookten onopvallend door het dorp

Hier alvast wat inspiratie om zelf een kostuum te maken voor de kids:
Spook

Gebruik een oud wit laken en knip gaatjes voor de ogen en de mond en eventueel ook voor de armen. Doe het laken over het hoofd van je spruit en klaar is jouw eigen griezelige spook!

Vampier

Zoek een wit of rood hemd, zwart strikje, zwarte broek en zwarte schoenen bij elkaar. Indien je ook nog een zwarte cape (of laken) en kostuumvestje liggen hebt, maakt dit het geheel nog mooier. Een hoge hoed én bijhorende grime zijn ook een must om een echte vampier van je kindje te maken.

Mummy

Kleed je kindje helemaal in het wit en haal een hele voorraad gaasverband in huis. Tape hen in, maar laat het niet te hard spannen! Wees ook voorzichtig met het intapen van het gezicht van je zoon of dochter. Voor kleine mummy's kies je zelfs beter voor een witte bivakmuts of witte schmink!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten